Monday, November 25, 2013

79th UITM CONVOCATION

Finally,
Officially a graduate of BBA (Hons) International Business....

I'm going there with my mother as well as my special one....

Wednesday, September 11, 2013

STUDENT AND AFTER LIFE

Student and after life??? What does it mean?? Ecece...speaking London pulak dah....
Al maklum baru je ada kesempatan kali ini untuk update status....opsS..update post....

Ke mana hilangnya aku buat kesekian lamanya???
Actually aku sibuk working..working..n working.........
Habis je practical aku dapat offer kerja...so aku grab la.....

So aku kerja kat CITIBANK for starting with the position of front line officer.....
Wish me luck

Friday, May 31, 2013

SOSEK-SOSEK @ Dataran Pahlawan, Melaka

Hi all,
Lama dah aku tak update blog kan??? Sorry la yer...busy sesangat sejak berkerja ni...
Ecece...macam la aku ni da ada kerja permanent...Padahal just budak intern kat sana......
But seriously i'm buzy coz my supervisor is not coming as she's on maternal leave.......
So, the assistant had to take over my supervisor's job and I had to take over the assistant's job....
Let me introduced the assistant......

At Office
The girl wearing blue blouse is the assistant...Her name is khadijah.Same age as me....Ohoho..by the way, hari ni baru dapat news yang assistant tu dah naik pangkat jadi executives...Congrats...
Oops....sorry.Kalau dah melarat speaking, lupa lak nak full stop. So, kenapa SOSEK-SOSEK @  Dataran Pahlawan ? Haa...aku nak cerita la ni. Oleh kerana stress yang tak sangat pun kat tempat kerja....aku pergi lah holidaying kat Melaka.....With whom??? Jeng...Jeng...Jeng...



Ni lah dia orangnya......Siapa dia????? Hmm...cuba teka...:)...
Actually aku pergi jumpa advisor kat shah alam....Alang2 dah lalu melaka,kitorang singgah la kat Dataran Pahlawan.....
Before that, tau tak Dataran Pahlawan Melaka kat mana???
Kalau tak tau..boleh la korang rajin-rajinkan tangan untuk google map ke Melaka....
A little bit hot there....I suggest you wear your cap for those yang rasa dia tu puteri lilin ke putera lilin ke.....
Antara tempat-tempat yang kami kunjungi adalah seperti berikut :

1. A Famosa
    Bukan resort A Famosa yang ada banyak theme park tu yer kawan-kawan.....
    Tapi bangunan  tinggalan sejarah pendudukan Portugis...........
Ihsan GOOGLE

    Maybe ada yang berpendapat no use datang ke sini.....
    Tapi you know what, scenery dia sangat cantik..............
    Tak percaya.....cuba intai sikit gambar kat bawah ni....

Saturday, May 4, 2013

Looking forward to the future or safety day????

Looking forward to what????
Actually guys on 25th april,my company which i'm doing my practical right now are celebrating their safety day....
We celebrating the ceremony by listening to Cikgu Wong...our speaker from metta solution if i'm not wrong.....and also we done some LDK.
      Tell you what...i'm the mc for the event ...so,it became disaster a little bit but my general manager,mr ewington praise me for my performance????ok....then i think the way i'm mc-ing the event is the level that are acceptable by westerners...WOW!!!!
      Below are a few picture that snapped by me:

Friday, May 3, 2013

Announcement

Hi all,
This is my new blog address specialised in writing short story or novel.
Just click on the link below...
http://fantasykiera.blogspot.com/2013/05/lelakinono.html
Check it Out!!!

Sunday, February 24, 2013

Trip to UiTM Puncak Alam

This week aku nak update pasal trip aku ke UiTM Puncak Alam
Below is the picture of my university:
Uitm Puncak ALAM: Inside view

Modern tak dia punya building design....????
Not bad la ..lagipun UiTM Puncak ALAM  ni still consider baru lagi & still in construction progress

Alrite..continue with our story...aku pergi ke UiTM dengan menaiki bus....
Purpose to go to UiTM is to meet my advisor as well as claiming my baucer buku.......



RM250 in total

OK...nak cerita sikit la pasal bus yang aku naik tu...nama bus tu selat keris..journey from Larkin johor- seremban-KL-klang....Rating services aku bagi *(1 star sahaja coz service sangat2 teruk).....Management in terms of masa,tempat duduk penumpang sangat tak efficient.....So, jangan harap la aku nak beli tiket kau lagi.....Nama jer bus VIP class...harga punya lah mahal... Tapi management tak betol pun tak guna......
Whatever la...lepas ni nak shopping buku dgn BB1M



......UNTIL THEN....


\


Sunday, February 17, 2013

My Internship Story

Hi all.....
Lama dah tak update blog ni.....
Maklumlah busy dengan banyak aktiviti....kalau tak tidor.....bergolek2 kat depan TV.....
Kadang2 baca novel "Werewolf" kat wattpad.com....Not bad la story dia...

Berbalik kepada tajuk post ni " My Internship Story" , aku nak la cerita serba sedikit pengalaman aku nih....
Bukan la best sgt...just update to my liking..Hehe....
Rite now aku buat internship kat salah satu company kat Gelang Patah.......
So far not challenging kerja yang aku buat...biasalah budak baru...lagipun budak intern jer.....

This is my pic during my third day of internship if i'm not wrong:

Sorry kalau pic dia blurr cket coz snap it in hurry..."takot" supervisor lalu.....

Office dia tak lah besar sgt...tapi first day internship aku..nampak busy jgk la..mybe sbb company ni sibuk produce big product....arrange transport utk product delivery and arrange shipment from or to other country....

Huh.....Macam mana aku datang kerja???
Aku datang kerja kakak aku hantar.....nasib baik my sis berbesar hati nak hantar.....kalau tak memang terkapai2 la aku mencari bus pagi2 buta coz dr tempat tinggal aku nak ke tempat kerja kne naik 2 bus and it tooks 2 hours ETA....in addition rumah aku ni takder bus lalu...bertambah la reason aku untuk terkapai2.....

Sempat lagi snap pic walaupun sbnrnya aku dah terlambat ke office
Rilek bro..skrang kan raya cina...bos pun cuti lagi......


Balik kerja lak???
Aku balik kerja naik bus...tp untuk naik bus aku kne la tumpang office mate yg jgk merangkap intern kat sana utk pergi ke terminal gelang patah...& then aku kne naik bas causeway 666 sampai ke ESSO n exchange bus utk ke kulai....Keluar office pkl 6..sampai umah pkl 8.30...

Ni lah Masjid Saleng.....Tempat aku berteduh di kala mencari keberkatan-Nya....
Al-maklum balik kerja jalan jam...so terpaksa berhenti disini untuk menunaikan solat maghrib sementara menunggu my sis ambik..

Akhirnya sampai jgk ke rumah..
Home Sweet Home.....By the way,I got my Ang Pau for CNY





.................UNTIL THEN...........