Friday, May 31, 2013

SOSEK-SOSEK @ Dataran Pahlawan, Melaka

Hi all,
Lama dah aku tak update blog kan??? Sorry la yer...busy sesangat sejak berkerja ni...
Ecece...macam la aku ni da ada kerja permanent...Padahal just budak intern kat sana......
But seriously i'm buzy coz my supervisor is not coming as she's on maternal leave.......
So, the assistant had to take over my supervisor's job and I had to take over the assistant's job....
Let me introduced the assistant......

At Office
The girl wearing blue blouse is the assistant...Her name is khadijah.Same age as me....Ohoho..by the way, hari ni baru dapat news yang assistant tu dah naik pangkat jadi executives...Congrats...
Oops....sorry.Kalau dah melarat speaking, lupa lak nak full stop. So, kenapa SOSEK-SOSEK @  Dataran Pahlawan ? Haa...aku nak cerita la ni. Oleh kerana stress yang tak sangat pun kat tempat kerja....aku pergi lah holidaying kat Melaka.....With whom??? Jeng...Jeng...Jeng...



Ni lah dia orangnya......Siapa dia????? Hmm...cuba teka...:)...
Actually aku pergi jumpa advisor kat shah alam....Alang2 dah lalu melaka,kitorang singgah la kat Dataran Pahlawan.....
Before that, tau tak Dataran Pahlawan Melaka kat mana???
Kalau tak tau..boleh la korang rajin-rajinkan tangan untuk google map ke Melaka....
A little bit hot there....I suggest you wear your cap for those yang rasa dia tu puteri lilin ke putera lilin ke.....
Antara tempat-tempat yang kami kunjungi adalah seperti berikut :

1. A Famosa
    Bukan resort A Famosa yang ada banyak theme park tu yer kawan-kawan.....
    Tapi bangunan  tinggalan sejarah pendudukan Portugis...........
Ihsan GOOGLE

    Maybe ada yang berpendapat no use datang ke sini.....
    Tapi you know what, scenery dia sangat cantik..............
    Tak percaya.....cuba intai sikit gambar kat bawah ni....

Saturday, May 4, 2013

Looking forward to the future or safety day????

Looking forward to what????
Actually guys on 25th april,my company which i'm doing my practical right now are celebrating their safety day....
We celebrating the ceremony by listening to Cikgu Wong...our speaker from metta solution if i'm not wrong.....and also we done some LDK.
      Tell you what...i'm the mc for the event ...so,it became disaster a little bit but my general manager,mr ewington praise me for my performance????ok....then i think the way i'm mc-ing the event is the level that are acceptable by westerners...WOW!!!!
      Below are a few picture that snapped by me:

Friday, May 3, 2013

Announcement

Hi all,
This is my new blog address specialised in writing short story or novel.
Just click on the link below...
http://fantasykiera.blogspot.com/2013/05/lelakinono.html
Check it Out!!!