Friday, May 31, 2013

SOSEK-SOSEK @ Dataran Pahlawan, Melaka

Hi all,
Lama dah aku tak update blog kan??? Sorry la yer...busy sesangat sejak berkerja ni...
Ecece...macam la aku ni da ada kerja permanent...Padahal just budak intern kat sana......
But seriously i'm buzy coz my supervisor is not coming as she's on maternal leave.......
So, the assistant had to take over my supervisor's job and I had to take over the assistant's job....
Let me introduced the assistant......

At Office
The girl wearing blue blouse is the assistant...Her name is khadijah.Same age as me....Ohoho..by the way, hari ni baru dapat news yang assistant tu dah naik pangkat jadi executives...Congrats...
Oops....sorry.Kalau dah melarat speaking, lupa lak nak full stop. So, kenapa SOSEK-SOSEK @  Dataran Pahlawan ? Haa...aku nak cerita la ni. Oleh kerana stress yang tak sangat pun kat tempat kerja....aku pergi lah holidaying kat Melaka.....With whom??? Jeng...Jeng...Jeng...



Ni lah dia orangnya......Siapa dia????? Hmm...cuba teka...:)...
Actually aku pergi jumpa advisor kat shah alam....Alang2 dah lalu melaka,kitorang singgah la kat Dataran Pahlawan.....
Before that, tau tak Dataran Pahlawan Melaka kat mana???
Kalau tak tau..boleh la korang rajin-rajinkan tangan untuk google map ke Melaka....
A little bit hot there....I suggest you wear your cap for those yang rasa dia tu puteri lilin ke putera lilin ke.....
Antara tempat-tempat yang kami kunjungi adalah seperti berikut :

1. A Famosa
    Bukan resort A Famosa yang ada banyak theme park tu yer kawan-kawan.....
    Tapi bangunan  tinggalan sejarah pendudukan Portugis...........
Ihsan GOOGLE

    Maybe ada yang berpendapat no use datang ke sini.....
    Tapi you know what, scenery dia sangat cantik..............
    Tak percaya.....cuba intai sikit gambar kat bawah ni....












    Kalau ada yang teringin nak naik beca......boleh la pergi ronda-ronda sekitar Dataran Pahlawan dengan    
    harga RM 40/ jam @ kalau korang dapat offer, kadang-kadang RM 10 jer....But mostly memang cekik 
    darah...huhu

2. Sekitar Dataran Pahlawan
    Okay...after a while jalan-jalan di sekitar A famosa, kitorang teruskan perjalanan untuk melawat sekitar A 
    Famosa. Actually, banyak muzium yang boleh dilawati contohnya seperti Muzium Setem...Muzium ini   
    memang terletak disebelah A Famosa....Sedang kitorang lalu  depan muzium setem (Lalu jer yer...tak 
    singgah coz bkn peminat tegar setem), mata kitorang bagaikan tertarik ke arah seorang Mat Salleh yang 
    berbasikal.....
    "Krek"........Brek basikal ditekan & Mat Salleh tu tanpa membuang masa keluarkan camera dia, pasang 
    kaki camera tu & ambik gmbar dia sendiri & then dia blah.....
    Kitorang just ternganga melihat aksi Mat Salleh tu.....
    Moral of the story, bawak lah kawan bersama kalau nak g bercuti...boleh la diorang tolong snap gambar 
    korang...:)
    Antara gambar yang berjaya aku snap semasa bersosek-sosek di sekitar Dataran Pahlawan:






































































    


No comments:

Post a Comment