Saturday, April 18, 2015

FLASHBACK TO THE PAST

Assalammualaikum w.b.t....

Maaflah yer sebab lewat malam baru mengarang ayat nak update blog. Maklumlah waktu kerja aku tak sama dengan orang lain. Selalunya orang yang kerja jawatan yang sama seperti aku hanya akan bekerja 8 jam. Tapi aku terpaksa kerja 12 jam. Bila cerita kat mereka..mereka akan berasa pelik.


               "Kau planner pun ada shift??"
               "Bukan planner kerja office hour ke??"

Selalunya soalan begitu yang akan dilemparkan. Memang nama jawatan sama. Tapi mereka planning production beforehand. Aku pulak plan operation kontena dalam pelabuhan. Kadang-kadang aku perlu monitor live operation. Hah...amik kau.Time tu lah serabut kepala ni. Kapal pun tidak berhenti keluar masuk, Sebab tu lah planner tempat aku bekerja, kerja lebih 8 jam.Huhu....

Penat memang penat.Stress memang stress. Cuba bagitahu aku, kerja apa yang tak stress. As long as kau makan gaji kau akan stress tak kira lah kerja yang kau buat itu mudah atau tidak.

Diam tak diam hampir setahun jugak aku menyepi dari alam blogging ni. Dan diam tak diam jugak sudah setahun aku bekerja di sini. Meh sini aku cerita sedikit tentang company aku ni.


                            Company name: Pelabuhan Tanjung Pelepas (PTP)
                            Logo




Kiranya PTP juga adalah salah satu nadi kemajuan dan perkembangan ekonomi di Johor. Mostly mereka yang bekerja di PTP adalah kaum ADAM @ kaum lelaki. GIRLS memang golongan minoriti di PTP. But dont think because we, women, are minority you can treat us as u deem right.Hehe... serious pulak kite bila berbicara.

Ni haa..aku nak tunjuk gambar office aku and kawasan port. Ni gambar sume aku amik dari google okeh...:



Jentera yang tinggi ni kami gelar sebagai Quay Crane. Seriously memang sangat  gayat kalau korang panjat ..apatah lagi turun...Memang sekali je aku naik masa training untuk job planner.


Yang atap beralun ni adalah Wisma PTP. Tempat dimana aku bekerja. 


Seriously, kerja disini memang sangat menarik. Kadang ada perkara yang kau terfikir tak akan buat kau 'ter' buat disini.




Officially,


 
                                        We're the same.....


Follow / visit  my social site:

                # Wordpress    : https://irenelivesdaily.wordpress.com/
                # Instagram     : irenelivesdaily
                # Facebook      : Irenelivesdaily
                #Twitter          : irenelivesdaily

1 comment:

  1. Salam.
    Nk tnya berkaitan ptp.
    Di ptp ad program sl1m kn?
    Ada chance x untuk diserap dari program tu?

    ReplyDelete